آموزش استخاره با قرآن

آموزش استخاره با قرآن
در بسیاری از موارد موقعیتهایی در زندگی ما پیش می آید که دچار تردید و سردرگمی میشویم و قادر به تصمیمگیری نیستیم. در این گونه مواقع شرع مقدس استخاره را پیشنهاد می کند. با انجام استخاره ما به خدای قادر و متعال توسل میکنیم و از او میخواهیم که خودش راهنمای ما در مسیر تصمیم گیری باشد. انواع روش های استخاره وجود دارند مانند استخاره با قرآن، استخاره با تسبیح، استخاره با کاغذ. در اینجا قصد داریم آموزش استخاره با قرآن را بیان کنیم.
روش اول استخاره با قرآن
نوع اول استخاره با قرآن و چگونگی انجام آن طبق فرمایش رسول اکرم است که اینگونه می باشد:
بعد از طهارت و گرفتن وضو ، سه مرتبه سوره توحید را بخوانید و سه مرتبه بر محمّد و آل او صلوات بفرستید سپس این جمله را بیان کنید :
اَللّهُمَّ اِنّی تَفَأَّلْتُ بِکِتابِکَ، وَ تَوَکَّلْتُ عَلَیْکَ، فَاَرِنی مِنْ کِتابِکَ ما هُوَ مَکْتُومٌ مِنْ سِرِّکَ الْمَکْنُونِ فـی غَیْبِـکَ.
( خدایا به کتاب تو تفأّل می زنم (و استخاره می کنم) و بر تو توکّل می کنم، پس تو نیز از کتاب خود، آن چه در نهان غیب تو پنهان است، به من نشان بده.)
سپس قرآن را بگشایید و سطر اول سمت راست را بخوانید . در استخاره با قرآن فرد گیرنده استخاره باید به معنی قرآن واقف باشد تا بتواند معنی آیات آن را دریابد و جواب استخاره آن را بگیرد.
روش دوم استخاره با قرآن
این نوع استخاره در کتاب فتح الأبواب توسط مرحوم سیّد بن طاووس نقل شده است :
ابتدا کتاب قرآن را بر می داریم و این دعارا قرآت می کنیم :
اَللّهُمَّ إِنْ کانَ فِی قَضائِکَ وَقَدَرِکَ، أَنْ تَمُنَّ عَلی اُمَّةِ نَبِیِّکَ، بِظُهُورِ وَلیِّکَ وَابْنِ بِنْتِ نَبِیِّکَ، فَعَجِّلْ ذلِکَ وَسَهِّلْهُ وَیَسِّرْهُ وَکَمِّلْهُ، و اَخْرِجْ لِی آیَةً اَسْتَدِلُّ بِها عَلی أَمر فَأَئْتَمِرَ، أوْ نَهْـی فَأَنْتَهی فِی عافِیَـة .
خدایا اگر قضا و قَدَرت این است که با ظهور ولیّت و فرزند پیامبرت بر امّت رسول خدا منّت گذاری، پس در ظهورش تعجیل و راهش را سهل و آسان قرار ده و برای من آیه ای بیرون آور که یا در آن امری باشد که انجامش دهم و یا نهی باشد که ترکش کنم به عافیت و تندرستی .
سپس حاجت و مشکل خود را بیان می کنیم و قرآن را باز می کنیم و بعد از پس از آن هفت ورق می زنیم، در ورق هفتم، صفحه سمت چپ، هفت سطر را می شماریم و در سطر هفتم استخاره خود را در می یابیم.
زمان مناسب برای استخاره با قرآن
مرحوم شیخ عباس قمی درحاشیه مفاتیح الجنان بهترین ساعت برای استخاره با قرآن را روز شنبه تا وقت ناهار و پس از ظهر تا عصر . روز یکشنبه از صبح تا ظهر و از عصر تا مغرب. روز دوشنبه از صبح تا طلوع آفتاب، و پس از ناهار تا ظهر، و از عصر تا وقت عشا. روز سه شنبه از وقت ناهار تا ظهر، و پس از عصر تا وقت نماز عشا. روز چهارشنبه از صبح تا ظهر و پس از عصر تا وقت عشا. روز پنج شنبه از صبح تا طلوع آفتاب و پس از ظهرتا نماز عشا روز جمعه از صبح تا طلوع آفتاب و بعد از ظهر تا عصرنقل کرده است .
آموزش استخاره با قرآن
موارد مهم در استخاره
- استخاره منحصر به جايى است كه مثبت يا منفى بودن كار بر انسان روشن نباشد، و با تفكّر و انديشه، و حتّى با مشورت كردن با افراد خبره و صاحب نظر نيز روشن نشود؛ اين جا، جاى استخاره است و در غير اين صورت استخاره كردن، اشتباه است.
- از استخاره هاى مكرّر در يك چيز بايد پرهيز كرد (مگر اين كه فاصله قابل توجّهى بشود و يا اين كه شرايط تغيير كند.) در استخاره هاى مكرّر، همان استخاره اوّل معتبر است و بقيّه اعتبارى ندارد. بايد انسان بعد از استخاره – با شرايطى كه در بالا گفته شد – ترديد نكند و به دنبال آن به راه بيفتد و از خدا خير و صلاح خويش را بطلبد و بر ذات پاك او توكّل كند، و مطمئن باشد نتيجه خواهد گرفت.
- استخاره هایی که بصورت آنلاین انجام میشوند خیلی قابل اعتماد نیستند.
- بر خلاف باور عمومی، عمل کردن به استخاره واجب شرعی نیست.
- استخاره برای ازدواج جایز است به شرطی که با تفکر و مشورت و تدبیر خود به نتیجه ای نرسیدید ( باور عموم این است که استخاره برای ازدواج صحیح نیست چون به قول معروف در کار خیر حاجت به هیچ استخاره ای نیست. این باور اشتباه است)
علاوه بر استخاره با قرآن روشهای دیگر استخاره نیز وجود دارند. مثل استخاره با تسبیح، استخاره با کاغذ و استخاره هایی که به نقل از ائمه اطهار علیه السلام وجود دارند. در کتاب گنجینه دانش خزائن الاسرار تالیف استاد عالی قدر حجه الاسلام آقای حاج میرزا ایوب صادقی نژاد به شرح تعدادی از این روش های استخاره پرداخته شده است.