اتاقی از آن خود

کتاب اتاقی از آن خود
اتاقی از آن خود (A room of one’s own) از مشهورترین کتابهای ویرجینیا وولف، نویسندهي انگلیسی است که در سال ۱۹۲۹ و در سن ۴۷ سالگی منتشر كرد. علاوه بر اهمیت شیوهي نگارشی، این کتاب ویژگیهای منحصربهفردي در نثر مقالهنویسی وارد کرد و خيليها اين كتاب را شکلدهندهي جریان نظری فمینیستی و به طور خاص نقد ادبی فمینیستی میدانند. موضوع محرومیتهای زنان قبل از ویرجینیا وولف هم وجود داشت. اما میتوان گفت وولف اولين کسی است که این مسئله را بررسی و تحليل كرده است. «جنس دوم» نوشتهي «سیمون دوبوار» هم با رويكردي نزدیک به اين كتاب در مدت كوتاهي بعد از چاپ اتاقي از آن خود منتشر شد.
وولف این کتاب را بعد از سخنرانیهای «زن و داستان» در «کالج نیوهام» و «کالج گرتن» در زمستان اواخر دههي بيست ميلادي و بعد از نوشتن مقالهای با همین نام در در مجله ادبی «فوروم» در نیویورك نوشت. اتاقي از آن خود یک سال بعد از اين سخنرانیها منتشر شد. در آن دوران وولف بیمار بود و در بستر بیماری به فکر نوشتن این کتاب افتاد. دفتر خاطرات ويرجينيا نشان میدهد که قصد داشت نوشتن كتاب «امواج» را آغاز کند، اما ايدهي نوشتن كتاب اتاقی از آن خود رهایش نمیکند و تصميم ميگيرد که كتاب را به سبک «نیمی محاوره و نیمی گفتوگوی درونی» بنويسد.
وولف در دفتر خاطراتش دربارهي نوشتن اين كتاب مينويسد:
«با چنان سرعتی مینوشتم که وقتی قلم به دست میگرفتم، مثل بطری آبی بودم که سر و ته شده باشد. با نهایت سرعتی که میتوانستم مینوشتم؛ بیش از حد سریع. حالا برای تصحیح آن نوشتهها باید زحمت بکشم، اما این روش به آدم آزادی عمل میدهد و اجازه میدهد از فکری به فکر دیگر بپرد.»
در بخشی از کتاب اتاقی از آن خود میخوانید:
داستان باید به حقایق نزدیک باشد و هرچه واقعیتها حقیقیتر باشند داستانهای بهتری از آب در میآید، این چیزی بود که به ما گفتهاند. خب، پاییز بود و برگها هنوز زرد بودند و از درختان به زمین میریختند، فقط کمی تندتر از گذشته، چرا که اکنون شب شده بود (درست ساعت هفت و بیست و سه دقیقه) و باد ملایمی (دقیقا از سمت جنوب غربی) میوزید. ولی، گذشته از همهی اینها، چیز عجیبی در کار بود.
مشخصات کتاب
عنوان: اتاقی از آن خود
نویسنده: ویرجینیا وولف
مترجم: صفورا نوربخش
زبان: فارسی
فرمت فایل: PDF
تعداد صفحات: ۱۶۳
حجم فایل: ۲ مگابایت