
دانلود کتاب طب در دوره صفوی
«طب در دوره صفویه»، نوشته دکتر سیریل آلگود است که توسط محسن جاویدان به فارسی ترجمه شده است. این کتاب، از مهمترین منابع تاریخ پزشکی ایران است.
الگود پس از ورود به ایران به توصیه ادوارد براون تصمیم گرفت مطالعات و بررسی های خود را روی تاریخ پزشکی ایران متمرکز کند و بر مبنای این توصیه شروع به جمع آوری مدارک و کتب خطی که در زمینه پزشکی ایران بودند کرد و با مطالعه دقیق مدارکی که به دست آورده بود دو کتاب تاریخ پزشکی ایران و طب در دوره صفویه را تالیف کرد.
کتاب حاضر یک سال پس از وفات ایشان یعنی در سال ۱۹۷۱ میلادی توسط عده ای از دوستداران تاریخ در چند نسخه معدود به چاپ رسید.
در این کتاب نشان داده شده که چگونه برخی اختراعات پزشکی بر خلاف آن چه انتظار می رود از کشفیات اروپائیان نیست و دارای منشاء ایرانی می باشد.
مطالب کتاب طب در دوره صفویه ، از یک سو مکمل مطالب کتاب تاریخ پزشکی ایران محسوب میگردد و از سویی دیگر، حاوی نکات و حقایقی است که در نوع خود بسیار جالب و درخور تعمق میباشد؛ به عنوان مثال، در این کتاب نشان داده شده است که چگونه برخی اختراعات پزشکی، نظیر سوزن تزریقات، یا برخی روشهای درمانی، نظیر آنچه که اینک به روش فوئلر شهره گشته است، یا حتی پی بردن به وجود میکروب، برخلاف آنچه که تصور میرود، از کشفیات اروپائیان نیست و دارای منشا ایرانی میباشند و یا آنکه بسیاری از آلات و ادوات جراحی، دارای نامهای فارسی خاص خود هستند که متاسفانه به بوته فراموشی سپرده شدهاند.
مؤلف، در دیباچه این اثر، به بررسی شرح احوال چهار پزشک مشهور ایران زمین (سید اسماعیل جرجانی، غیاث الدین محمد، بهاء الدوله رازی و حکیم محمد) پرداخته است.
فهرست مطالب کتاب
بخش اول: پزشکی
- سلسله صفویه
- پزشکان
- داروسازان
- چشم پزشکان
- پزشکان مهاجر
- پزشکان خارجی
- پزشکان شاعر
بخش دوم: جراحی
- تحصیلات یک جراح
- تشریح
- تخصص های جراحی
- روش های جراحی
- جراحی های بزرگ
بخش سوم: طب زنان و مامایی
- زن در دوره صفویه
- تشریح اندامهای تولید مثل زنان
- بیماریهای اندامهای تناسلی زن
- کنترل موالید و سقط جنین
- نازایی
- حاملگی
- تغذیه، پرورش و طب کودکان
مشخصات کتاب
عنوان: طب در دوره صفوی
نویسنده: دکتر سیریل الگود
مترجم: محسن جاویدان
زبان: فارسی
فرمت فایل: PDF
تعداد صفحات: ۳۸۱
حجم فایل: ۷٫۴ مگابایت
همچنین بخوانید:
کتاب کامل علم النفس ، معرفی چاکراها، کندالینی، پرانا، هاله، کالبدها و غیره به روش ودیک