بازدید: 311 بازدید
خانم دالووی

خانم دالووی

رمان خانم دالووی نوشته ویرجینیا وولف ترجمه پرویز داریوش

خانم دالووی رمانی است نوشته ویرجینیا وولف که یکی از نخستین آثار پیشگام در سبک رمان نویسی است که امروزه «رمان نو» خوانده می‌شود.
ویرجینیا وولف یک روز ماه ژوئن از زندگی کلاریسا دالووی در لندن پس از جنگ جهانی اول را از زاویه دید این زن توصیف می‌کند. خواننده چنین می‌انگارد که گویا پا به پای راوی در خیابان‌های لندن گام برمی‌دارد و از دریچه نگاه کلاریسا آدم‌ها و محله‌های شهر را می‌بیند. در این گذار تند و ناگسسته، وولف از شهر و آدم‌هایش تابلویی به پهنای افق در دیدرس خواننده قرار می‌دهد.

 

خانم دالووی به شیوه جریان سیال ذهن نوشته شده، برگرفته از داستان کوتاه «خانم دلووی در خیابان باند» و داستان ناتمام «نخست وزیر» است. خانم دالووی در سال ۲۰۰۵ از سوی مجله تایم در میان ۱۰۰ رمان برتر انگلیسی‌ زبان از سال ۱۹۲۳ قرار گرفت.

با هم بخش ابتدایی رمان خانم دالووی را میخوانیم:

چه تفریحی! چه کیفی! چرا که هر وقت با اندک غژغژی که اکنون نیز به گوش میرسد پنجره های سرتاسری را باز میکرد و در هوای باز به بورتن میزد. این گونه به نظرش میرسید چه تر و تازه! چه آرام! هوای صبح زود البته از این آرامتر بود. به گونه روی هم افتادن دو موج، به گونه بوسه خیزاب، خنک و تیز و با وجود این (برای دختری هجده ساله که آن موقع بود) سنگین همراه با این احساس، همانگونه که کنار دریچه گشوده ایستاده بود حس میکرد. چیزی ناخوش در شرف وقوع بود، در آن حال که به گلها نگاه میکرد و به درختها که دود میانشان میپیچید و زاغچه ها خیز برمیداشتند و باز مینشستند، آنقدر می ایستاد و نگاه میکرد تا پیتر والش میگفت:

میان سبزیها به خودت فرو رفته ای؟

 

دانلود رمان خانم دا لووی

 

حتما بخوانید

[WPSM_SERVICEBOX id=19838]